A magyar film “Vuk”

A múlt hétben a gyerekfilmet “Vuk” láttam meg az egyetemünknek a magyar filmestéjében, ahol hetente egy új magyar filmet látunk és arról (és a magyar nyelvről) beszélgetünk. Ez sajnos nem mindig jó hely gyakorolni a beszédet a magyar nyelven, mert egy nagy csoport az ott levő diákokból már nem jól beszélnek a nyelven, de ott hallgatni tud legalábban gyakorolni.

Nem tudom, mit szeretnék mondani a filmről. Nagyon aranyos volt, és jó érzésem volt róla, de egyszerű is volt, mert gyermekeknek csinálták. Egy fiatal rókáról szól, akinek “Vuk” a neve volt, és aki kacsákat és csirkéket vadászott és emberekből (“simabőrűk”) elkerült. Nem értettem minden beszélt szót, de pár hasznos új szót tanultam (és a filmet egyszerűen tudtam követni, mert angol feliratok voltak rajta).

Ha jól emlékszem, ez a film egy fontos magyar kulturális tradíció, amit minden év egy határozott időben látnak. Sajnos nem emlékszem, mi volt az ünnep, amikor látják. Habár nem mindig szeretek gyerekfilmeket, jó nyelvtanulási materiálok, mert a nyelvük egyszerűebb, mint másik filmekben.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: